the warrior's code - dropkick murphy's

You make the most of the hand you're dealt
Because the quitter never wins

Ja, det finns säker tusen och två anledningar till att ligga i sängen vid den här tiden, men jag skulle tro att det är mer konstruktivt att skriva än att ligga vaken och stirra upp i taket.

I torsdags begav jag mig tillsammans med övriga Ungdomsfullmäktige ut till Fredriksbergs Kursgård, FBU:s residens i Ystad-trakten. Detta för att genomföra årets första fullmäktige, ha en del föreläsningar, och sondera terrängen lite. Det kan bli ett väldigt bra verksamhetsår.

Och som Ystadsbo, om än inflyttad sådan, så måste jag ju självklart känna lite nostalgi och förbannelse över att stadens eget Lv4 lades ner, trots att det var några år före min tid. Nåväl;

Mötet genomfördes utan problem, och jag fick posten jag kandiderade till; jag kan numera titulera mig ordförande i Ystads Ungdomsfullmäktige. Övriga styrelsen består inte av några jag känner särskilt bra, förutom Anton som nu blivit sekreterare. Och med honom så är ett gott jobb antagligen garanterat.

I övrigt så fördes föreläsningar/diskussioner, bland annat att Roger talade med oss om demokrati och diktatur, de vanliga inledningstalen sköttes i vanlig ordning, och på fredagen var Lasse Månsson från FN-föreningen och talade med oss om Barnkonventionen bland annat. Han berättade bland annat om att FN i vinter ska ha en "hearing" av svenska statsmän angående just Barnkonventionen, och till detta arrangemang ska Ystad få skicka två ungdomar för observation och liknande. Och Gud vad jag aspirerar på den platsen.

Apropå Stockholm kan jag säga att vår eventuella resa till Ungdomsstyrelsens Rikskonferens har blivit än mer eventuell. Vi står på reservlistan, vilket ju är djävulskt uppiggande.

I övrigt finns det inte mycket specifikt att säga om internatet. En del idéer har fötts, och många diskussioner har förts. Det var karaoke på torsdagskvällen, en förnedring jag dock inte utsatte mig för, tvi vale. Natten tillbringade jag med filosofiska och emellanåt rätt deppiga diskussioner med Joel, Beata och Marleen, vilket föranledde att jag knappt fick någon sömn och nästa dag var en ren zombie.

Det blev ingen skola för mig på eftermiddagen, av ett flertal anledningar. Jag hade meddelat att jag eventuellt skulle komma på eftermiddagen, men av några speciella orsaker blev det inte så.

Fredag kväll gick jag tidigt till sängs för att få lite extra sömn, och sov halva dagen idag. Kvällen idag har tillbringats hemma hos Erlandssons, väldigt trevligt som vanligt.

Cheers.

0 kommentar(er).:

 

© Copyright Lucidor Larssons läroverk. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates