save tonight - eagle-eye cherry

Save tonight, fight the break of dawn
Come tomorrow, tomorrow I'll be gone

Helgen har tillbringats ensam hemma, då övriga familjen varit uppe i skogen, det vill säga i Simontorp. Detta satte naturligtvis sin prägel på helgen, gårdagen började med att jag gick upp vid åtta för att vinka av dem och därefter tillbringade praktiskt taget hela dagen framför datorn utan att åstadkomma något som på något sätt gynnar mänskligheten. Måhända inte den bästa sysselsättningen om man tillbringar sina dagar med att ifrågasätta både sin egen och planetens blotta existens, men det var vad jag gjorde iallafall.

Kvällen närmade sig oroväckande snabbt, och jag tänkte att det skulle ju kännas rätt så ordentligt tragiskt, för att inte säga tråkigt. Kort och gott så skulle det göra mig otroligt nere.

Så efter att ha cyklat ner en runda i stan och bland annat varit inne och vandrat lite på Videomix så gick jag inom på ICA på vägen hem och handlade ihop lite godis och liknande, för om jag nu skulle bli sittande där hemma så skulle jag verkligen behöva något att tröstäta. Jag hittade även "Walk the line" med Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon som Johnny Cash och June Carter för endast 89 kronor! Så den inhandlades naturligtvis.

Men när jag sedan väl kom hem och skulle värma middagen (potatiskroketter, panerad kalkonschnitzel och en ehl del vitlöksbaguetter) så stod jag och tänkte lite, med radion igång bredvid mig spelandes Veckans Top-30, det vill säga vilka låtar de tondöva varelserna på Radio Active 103.9 spelat mest den gångna veckan så vägde jag telefonen i näven en stund. Jag kanske skulle ringa någon och prata lite bara? Jing? Linnea? Mormor? Någon bara?

Jag kom dock raskt fram till att alla utom jag väl sysslade med något och att jag fortfarande har lite problem med att ringa vissa personer vissa tidpunkter på dygnet, av rädsla för att störa.

Så det slutade med att jag helt enkelt slog en signal till Fille.
L: Hallå du.
F: Hoi.
L: Vad gör du?
F: Na, sitter vid datorn och så bara.
*Tystnad några sekunder*
L: Vill du titta över en runda? Jag har lite vitlöksbaguetter om du vill ha.
F: Wiiie! Ja, jag kommer.

Så Fille kom över, och efter att vi suttit och snackat skit en stund så kom även Björn. Inte så förvånande egentligen, får man tag på den ena brukar den andra ingå på köpet. Vad vi gjorde var huvudsakligen att spela biljard, fibbla med surround-anläggningen och... ja, slåss med varandra typ. Efter ett tag konstaterade vi dock att det började bli varmt, så vi gav oss ut i lördagsnattens Ystad, mycket mindre dramatiskt än det låter.

Vi gick först upp om Klorofyllgången hem till Björn, för att hämta jacka och liknande. Fille skulle dock vara man och gå i bara skjorta och t.shirt, den dumme... ja. Ni vet vad jag menar.

Vi styrde stegen ner mot staden, och gick en runda längs gågatan. Det var inte så jättemycket folk ute, men en del var det. Det var något i stil med "Moore Poker Tour" nere på Starshine, vilket ju i och för sig lät lockande men även hade 18-årsgräns. Därmed så satte vi oss istället utanför, vid Rayan's Favoriter och köpte pommes, dricka och snackade skit med Rayan lite.

Efter det, det vill säga någon gång lite efter elva, så hade Fille redan börjat blåna och huttra och vi vandrade hemåt. Vid sjukhusrondellen träffade vi på fyra stycken som de hade förfestat med i fredags, så då stod vi där och tjötade med dem ett tag, om inget speciellt egentligen.

När vi slutligen kom hem så gav jag och Fille oss på att koppla in X-boxen till teven för att spela FIFA, och efter mångt om mycket så lyckades vi faktiskt. Med gemensamma ansträngningar, och inte endast genom Filles skarpsinnighet som han själv nämligen hävdar. Så vi började spela, och Björn somnade rätt snart på soffan. Enligt hans egen utsago så mådde han inte riktigt bra tydligen.

Efter en fem matcher och några partier biljard så kom jag dock fram till att det var läggdags för min del, och mina två kamrater fick helt enkelt pallra sig hemåt. Vid tretiden var jag i säng.

Och idag som jag till lunchtid ungefär, och gick och segade fram tills dess att Fille och Björn kom åter. Dagen har varit allmänt dekadent och har bland annat tillbringats med Fille nere på stan, då bland annat McDonalds, ÖP-grillen och skolgården.

Imorgon är det sista dagen för min del på Österportskolan. Det känns rätt... läskigt. Det hann knappt börja innan det tog slut, och jag söker mig bort mot en annan horisont. Och jag kan knappt vänta!

Cheers!

0 kommentar(er).:

 

© Copyright Lucidor Larssons läroverk. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates