we won't get fooled again - the who, val '06

I'll tip my hat to the new constitution
Take a bow for the new revolution
Smile and grin at the change all around
Pick up my guitar and play
Just like yesterday
Then I'll get on my knees and pray
We won't get fooled again

Ljuva toner av The Who, äkta högermusik. Eller, den låten känns höger iallafall. Den visar på den ambivalens som kommer råda i ytterligare några timmar innan ikväll resultatet av riksdagsvalet 2006 kommer offentliggöras.

Kommer Socialdemokraterna, som i alla tider från och till varit Sveriges största parti sitta kvar i regeringsstolen? Eller kommer en förnyad högervinge att ta plats i dess ställe?

Min mening, som högersvin och allt, är att om Socialdemokraterna kan vinna efter denna valrörelse så kan allt hända. Göran Persson har bara två lägen hittills, antingen ointresserad eller otrevlig. Ingen god kombination, när han ställs mot en väldigt vältalig och betydligt yngre och hungrigare Moderat-ledare i Reinfeldt.

Ikväll tror, och hoppas jag, att Sverige röstar för den borgerliga Alliansen och därmed bryter ett destruktivt mönster av luddiga skatter, social utestängdhet och usel integration som de senaste åren framträtt allt tydligare. Om inte annat behöver Socialdemokraterna en paus från regeringspositionen, de tar alldeles för mycket för givet.

Och javisst, hjärtat sitter åt vänster, och blodet är alltid rött. Men själv är jag blåögd och högerhänt i första hand.

Ikväll avgörs hur vårt land kommer se ut under de närmsta åren. Vilken väg väljer du?

Om inte annat, tanka The Who's "We won't get fooled again". Lyssnar på den några gånger, så bestämmer du dig förhoppningsvis.

Cheers, och ikväll håller jag valvaka.

0 kommentar(er).:

 

© Copyright Lucidor Larssons läroverk. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates