somliga går med trasiga skor - cornelis vreeswijk

Jag är en tvivelaktig figur, duger ej mycket till.
Bakom ett hörn står döden på lur, han tar mig när han vill.
Somliga går med trasiga skor,tills de har slutat gå.
Djävulen som i helvetet bor får sig ett gott skratt då.

Tre faktorer har mer eller mindre räddat min dag. Dels Cornelis Vreeswijk, den odödlige skalden och en av mina numera största idoler.

Hans texter, med intrig från mindre upplevelser i sitt eget liv (Exempelvis Balladen om Don Quijotes bravader, som delvis baseras på den i media väldigt uppmärksammade händelse där han efter att ha tagit hem två damer från krogen bittert fick erfara att egentligen var det ju inga damer, utan två glada transor) tilltalar mig väldigt mycket. Och myten kring hans person berättigar honom som en av de mest intressanta personligheter (i konkurrens med bl.a. Strindberg) som levt i detta land. "Somliga går med trasiga skor" har raskt stigit på listan över mina mest spelade låtar, och leder nu otvivelaktigt.

Min dag har i övrigt, precis som många gånger tidigare, varit väldigt händelselös. Började skolan nio (trodde dock att den började halv nio, därmed förlorade jag 30 minuter sömn). Första lektionen engelska, som faktiskt inte är helt fel, tvärtom en ganska underhållande lektion!
"So, if someone tells you that "Oh, those are some pretty nice cactuses you've got there in the window", you can just tell them; "No. Its cacti. You're wrong, you uneducated bastard you."
Underbart, indeed.

Sen samhällskunskap med debatt på ämnet "Monarki-Republik", och påföljande gigantisk håltimme på tre timmar. Vidrigt, mitt schema måndag-tisdag är inget jag håller väldigt kärt.
Dessa tre timmar spenderades sålunda huvudsakligen med en av få personer som jag vet har samma sega håla; T'res! Så först följde hon med mig en runda till gatuköket, och därefter gick vi egenguidad rundtur på skolan. Det läskiga var att det knappt var någon ute. Så istället satte vi oss i biblioteket, och där fick vi efter en stund sällskap av Anna, som hade missat bussen. Jag gillar er, töser.

Sista lektionen var Naturkunskap, detta emellanåt fantastiskt tråkiga ämne som är en av orsakerna till mitt uppknullade tisdagsschema. På vägen upp till skåpen för att hämta böcker och diverse (vilket jag för övrigt skippade senare då jag inte orkade gå de tio meterna bort till mitt skåp) så satte jag mig vid en del annat folk från klassen. Väl på vägen till NK:n hamnade jag och Jimmy i en smärre brottningsmatch utanför lärarrummet, och ägnade sedan en stund om att tjuta om vem som var "störst". Jimmy vann, för tillfället iallafall.
På något märkligt vis har jag fått rykte om mig som kvinnokarl, detta på grund av att jag skickar ett flertal sms varje dag. Toodiloo? Om jag hade varit det hade jag antagligen pratat med dem IRL. Menmen, alla rykten är inte av ondo!

Glömde nästan nämna de två andra faktorerna som räddat min dag. Dels är det klassen, SP1C (ord, jag kommer att trivas under de här tre åren, indeed) och då också T'res... Hon fyller år snart för övrigt.
Sen det sista guldkornet för dagen tilldelas förstås Jing, som de senaste veckorna har varit en bidragande anledning till att jag inte förvandlats till ett tomt, dött skal. Inga ord jag någonsin kommer lära mig kan beskriva dig. I treasure you.

Jag återkommer förhoppningsvis imorgon här.
Yours, Linus.

0 kommentar(er).:

 

© Copyright Lucidor Larssons läroverk. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates