black velvet - alannah myles

Mississippi, in the middle of a dry spell
Jimmy Rogers, on the Victrola up high
Mama's dancing, with the baby on her shoulder
The sun is setting like molasses in the sky

Jag undrar om jag inte börjar bli allergisk mot att läsa andra människors bloggar, helt allvarligt. Okej för att det går finfint att läsa bloggar tillhörande människor med lika händelselösa (och vem vet, kanske någon med än mer händelselösa) liv som mig, men vissa gånger blir det ju nästan extremt.

Läste till exempel Jings blogg idag, och av någon anledning sjönk mitt humör för varje rad. Ett otroligt namndroppande, och än gjort det ena och än gjort det andra. Hennes aktiviteter under en eftermiddag motsvarar mina under den gångna månaden.

Det är nästan så att jag nu i den sena kvällstimman vågar mig på att drömma om hur mitt liv hade sett ut om jag hade bott i storstan. Hade jag haft lika stor umgängeskrets, hade jag varit mer nöjd med livet, hade jag återfunnit det förlorade leendet? Omöjligt att besvara.

Och hur reagerar Jing? Jo, det skriver jag inte här, men jag kan nämna att det är något av det gulligaste någon sagt till mig. Du är för god för den här världen.

Sen kom hon med ett förslag, kanske lite taget ur luften, men som jag fortfarande har i tankarna. "Flytta till Sthlm då?" Nu kan jag inte få det ur huvudet. En storstad, kanske ett gymnasium som är mer prestigefyllt än Österport, kanske ett helt nytt liv.

Ur varje idé föds dock nya problem.
1) Jag betvivlar att mina föräldrar hade släppt iväg mig.
2) Klarar jag mig själv? Ytterst tveksamt, då jag inte ens är myndig.
3) Hade jag vågat?

Tre ganska konkreta problem som borde göra att jag lägger ner. Men tji, medvetande, för nog fan är jag komplicerad av mig. Jag kan inte få det ur skallen. Hela tiden upprepas de där orden, "tänk om, tänk om, tänk OM". Om inte om fanns.

I morgon eftermiddag, så fort vi är packade och jag och farsan har kommit hem, så bär det upp till skogen, närmare bestämt mina gamla jaktmarker i Göinge. Jag tror jag behöver det. Vissa saker är farliga att bli för fäst vid, och då kan lite fasta nog vara bra. Jag känner att jag behöver lite tid med mig själv på hygget.

Jing; Då jag antagligen inte kommer hinna logga in på msn imorgon eftermiddag, och då jag inte vet om du har pengar på mobilen, så kan jag ju säga nu att jag har en bilresa på en och en halv timme med gott om tid för att prata. Via sms då, självklart. Kan du skicka mig ett sms när du läser det här kanske? Och än en gång, tack.

Fråga inte om du inte är beredd att få ett "nej" till svar.

Cheers.

1 kommentar(er).:

Alex said...

Och han lämnade Ystad och stack till "storstan"... =P

 

© Copyright Lucidor Larssons läroverk. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates