the soulforged - blind guardian

Efter två stycken nästan regnlösa månader, som har bidragit till att vår gräsmatta nu kan betitlas som den enda savannen i Ystad, så har vädergudarna äntligen kommit ihåg vår lilla stad. På Status-konserten i lördags kväll fick första förbandet The Refreshments endast spela två låtar innan himlen öppnade sig. Men skam den som ger sig tänkte Jan och plockade fram medhavd plastpresenning som han styckade upp åt oss och de i närheten. Som jag senare sa, om han hade tagit en femma metern hade han säkert tjänat ihop biljetten igen.

I måndags hade vi ett likadant regn, enligt hörsägen var Dragongatan i stort sett översvämmad och på min lilla gata märktes det huvudsakligen av att sättsanden under de nylagda stenarna på uppfarten spolats bort, och likaså på Stefans tillhälften nylagda uppfart. Och igårkväll, runt halv elva-tiden när jag satt helt insjunken i datorn så började det smattra på taket. Jag slet mig från skärmen för en stund, och mitt vid den här tiden annars så kolmörka rum lystes upp av blixten utanför. Ettusenett, ettusentvå, ettusentre... Muller. Regnet och åskan hade kommit.

Vilket ju självklart är positivt. Inte bara för att vår stackars förtorkade gräsmatta nu får ännu en möjlighet till eventuell reinkarnation, men även för att regn och åska råkar vara otroligt inspirerande. Efter att ha stängt av dator, modem och annan elektrisk utrustning ställde jag mig sålunda i fönstret i en kvart och observerade regnet. Staden ser mycket annorlunda ut i regnet, och det är till det positiva. Allt får en egen lyster, man ser endast gatlamporna disigt genom regnet och när man vandrar i den gamla stadskärnan vågar man för några sekunder låtsas att man i själva verket vandrar i gamla tiders London eller Paris. När åskan dessutom kompar i bakgrunden stormar upplägg till flera hundra historier genom huvudet.

Det är något speciellt med naturens makter. Storm, regn, åska, snöstorm.Naturen åstadkommer saker som människan aldrig kommit i närheten av. När Homo Sapiens byggde pyramider svämmade Nilen över sina breddar varje år, och skapade genom detta jordbruksmark. När Svenska Ostindiska Compagniet sände ut sina handelsflottor var det stormarna som var det stora abert.

När människan skapat gravmonument och tempel, åt sig själva och åt gudar, har naturen skapat vyer som Anderna, Victoriafallen och Ayers Rock.

Människan är lyckligt lottad att få vandra Moder Naturs Jord.

I jukeboxen just nu: Blind Guardian - The Soulforged

1 kommentar(er).:

mengan said...

This was beautifully written. You're really good at writing, keep it up ^^

 

© Copyright Lucidor Larssons läroverk. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates