ödet är ditt verk - nordman

Svaret på frågan om universum, livet och allting? Ingenting är så okomplicerat som två siffror när det gäller filosofi.

Universums början är nog det mest destruktiva jag kan komma på. Det försätter mig i ett eget dis, där jag praktiskt taget kan sitta och titta rakt in i väggen med tom blick och halvöppen mun. Med för mycket tänkande exploderar världen. Med för lite imploderar den.

Det är bara tragiskt att sitta och bli djup i en bloggpost som den här, så det tänker jag inte. Däremot kåsera lite kring ämnet att egentligen tänka. Jag menar, bara jag är ute och går på kvällen så stirrar jag rakt ner i marken, av rädsla att vända blickren upp mot skyarna. För om det är en stjärnklar natt så kommer jag hålla kvar blicken där, och antingen bli stående på stället eller gå in i någon/något.
Stjärnalltet råkar nämligen vara något av det vackraste som finns att beskåda på den här planeten.
Vita ljusfyrar utspridda i himlavalvet, inspirationskällor till hundra, och säkert tusentals generationer och likaså mysterier som inte de skarpaste av hjärnor lyckats lösa. Och det är inget som en enkel människa som jag kan slita sin blick ifrån när han beskådar det. Det inger hopp om en framtid, och om avlägsna världar. Om universum är så stort som de påstås så tror jag att det finns liv därute, det skulle vara ett absurt skämt att sätta de enda intelligenta livsformerna i kosmos på en liten planet nära en lika liten stjärna i Vintergatans utkant.

Jag tror att det finns en viss logik i det, att vi ska inges hopp just för att det kan finnas något mer därute. Något mer, något som vår mänsklighet ännu inte lyckats finna svaret på, och kanske aldrig kommer att göra. Mysterier fascinerar alltid mer än lösningar.

Jag sätter mitt hopp och min tro till stjärnorna, istället för en Gud som jag inte tror existerar. Mysteriet universum är och förblir min inspirationskälla, till tidernas slut.

Linnea, jag saknar dig. Du betyder mer än du anar.

I jukeboxen just nu; Nordman - Ödet är ditt verk

0 kommentar(er).:

 

© Copyright Lucidor Larssons läroverk. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates