are you an old hippie, sir? - son of a plumber

http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story/0,2789,876410,00.html
Författaren och debattören Elise Claeson påstår i en debattartikel i SvD att kvinnor är bättre lämpade än män när det gäller att ta hand om barn, detta då de enligt henne under årtusendenas lopp har skapat en naturlig instinkt och ett människointresse som män inte har, och som därför inte gör de till lika bra föräldrar, eller lika lämpliga till att ta hand om barnen under föräldraledigheten. Innan hon blev frilansande har hon jobbat som "jämställdhetsexpert".

Man undrar vad hon vill uppnå. Det känns jävligt märkligt att prata en massa om jämställdhet och samtidigt basunera ut att män inte kan utveckla empati och bli goda föräldrar. Hon uppnår inget realistiskt med det, men nog lyckas hon vara provocerande alltid. Och det är väl vad alla dessa feminister egentligen vill?
För övrigt upphörde idag Pluto att definieras som "planet". Ett beslut som säkert upprör ett flertal ortodoxa grundskolelärare, men i grunden så låter det vettigt. Det finns nämligen ingen riktig definition på vad en planet är.
Men när jag sitter här, med balkongdörren öppen och Elvis Presley skränandes sin verison av Sinatras "My Way" så känns Pluto exakt så avlägset som det faktiskt är. Det känns som att jag hamnat på helt rätt skola, på helt rätt program och i helt rätt klass.

Ändå är det något som känns som att det fattas.

Dagens citat; "Sweden doesn't have any army." -George W. Bush

I jukeboxen just nu; Elvis Presley - My Way

0 kommentar(er).:

 

© Copyright Lucidor Larssons läroverk. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates