Over 'Fore It Started - Caesars, el. varför parallella verkligheter gör den verkliga verkligheten verkligt viktig

The summer is here, but I'm just sitting in my room
I'm sitting wondering if you think of me as I think of you
I'm lost without you, you don't know what I'm gonna do

When I had you, well I won't ever realize
Know I blew it, and I'll never get another chance
Now the summer is here, and you're with somebody else

Now that you're gone, I don't know if I can carry on
Sorry 'bout the things that I've done
I know that it was over 'fore it started

Jag ber å all världens amatörförfattares vägnar så mycket om ursäkt för det här inläggets horribla titel.

Den mördande allitterationen till trots vill jag sträcka på mig lite i min söndersuttna skrivbordsstol, och inte endast för att jag har ont i ryggen: en idé som har legat och gnagt på de mer undangömda delarna av min hjärna har äntligen börjat anta fysisk form, även om det än så länge endast är på planeringsstadiet. Att jag egentligen borde skriva kompletteringsuppgifter ignorerar jag för tillfället, det är trevligt att skapa och det var länge sedan jag gjorde det på stor skala.

Faktum är att det enda andra projekt jag har liggande är en novell som jag endast skrivet på när jag är full. Detta betyder även att jag inte läser den när jag är nykter: jag vill se till vilken grad jag gynnas, eller stjälps, av kemisk dopning. Hittills är resultatet positivt, och en gammal novell som aldrig färdigställdes omarbetas med Bacchus hjälpande hand.

Egentligen är det själve fan att ens främsta intresse inte är något mer konkret. Medicin, fysik och matematik, eller den vidrigt själlösa ekonomin -- det är sådana saker som ger möjlighet till konkret utbildning, för att inte tala om att det drastiskt ökar en chanser att få ett vettigt jobb i framtiden. Aspirerande författare är dime a dozen och hur du än gör finns det alltid någon nitisk jävel som är lite mer taggad, eller lite mer i fas med nuvarande trender, eller bara har lite mer tur än du har. Att hävda sig med sin ädla talang är svårt då litterär kvalitet är lika subjektiv som musiksmak eller valet av ketchupsort. Är du bra på matematik kan du märka det på dina resultat: rätt är alltid rätt (även om motsatsen säkert gäller i de mer metafysiska delarna av matermatik, men det är mer än vad en stackars humanist kan veta). Samma kvalitetskontroll finns inte för litterärt skapande; du får inhämta kritik från goda källor då och då, och övriga tiden helt enkelt låtsas om att du vet vad du håller på med.

I drömmen sitter jag om femton år i en vindslägenhet i Berlins Kaiserdamm eller Prenzlauer Berg, eller för den delen någonstans på Montmartre i Paris, och gör litet annat än att skriva och leva. Då Arbetsförmedlingen dock inte är så villiga att assistera i förverkligandet av den framtidsvisionen får det dock förbli en dröm tills dess att jag har flyt och blir publicerad, någon gång i en avlägsen framtid.

Drömmar, drömmar.

Om femton år sitter jag säkert i en administrativ EU-byggnad i Belgien och undrar vart min ungdoms ambition tog vägen, men det tar vi då. Att skapa parallella verkligheter för att fylla de luckor du har i din vardag är en god överlevnadsmekanism, och en jag ämnar bruka för en lång tid framöver. Om ingen annan läser det, så läser man själv i alla fall.

0 kommentar(er).:

 

© Copyright Lucidor Larssons läroverk. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates