Man In The Long Black Coat - Mark Lanegan, el. "Re-boot i rock och hatt"

Somebody's seen him hangin' around
At the old dance hall on the ourskirts of town
He looked into her eyes when she stopped him to ask
If he wanted to dance, he had a face like a mask
Somebody said from the Bible he'd quote,
There was dust on the man in the long black coat

Det är svårt att vara taggad hela tiden. Man kan med fog hävda att det är omöjligt. Varje kulle måste följas av en sluttning, och med det i åtanke torde det vara både normalt och allmängiltigt att känna sig mentalt sliten på en söndag efter en lång vecka.

Söndagar har varit något av ett koncept i större delen av mitt liv: i Ystad tycktes allting lite, lite tråkigare och kadaveraktigt än vanligtvis, och i Lund sker brottningsmatchen med diverse postfestiva konsekvenser, må vara bakfylla, ångest eller en missriktad omdefinition av livet. Här finns dock en klausul som tillåter flykt från mönstret emellanåt: vissa söndagar känns så pass hanterbara att man utan vidare dubier spenderar dem med bakishäng på väl vald plats med likaledes lämpligt sällskap. Den trevligheten har gjort att söndagar har gått från ett konstant ont, till ett endast emellanåt ont. Dags dato får ses som åtminstone förhållandevis ont, även om ingen aktiv djävelskap -- med undantag för en riktad stöld mot den kära Xboxen -- stör just nu. Det är snarare småsaker som samlar sig i falang och gör taktiska utfall.

Rummet är fullt av skräp. Mer pengar behövs till sommaren; mer möjlighet till rent generell aktivitet kommer behövas till sommaren, då de flesta bra människor åker till platser de kallar hem. Att ha gemensamt kök tröttar ut mig med allt vad det innebär i koordinerat matlagande, trängsel, disk och allmänt griseri. Vädret är piss, i bemärkelsen att det är intetsägande. Jag är fortfarande singel. En månad återstår av det jag i framtiden kommer se tillbaka på som mitt Lundaäventyr. Xboxen är som sagt knyckt. Min Baileysflaska är slut och kreativiteten är därmed grovt hämmad. Kylen är halvtom och jag saknar inspiration för att laga käk, och kommer därmed sannolikt falla till föga för snabbmatsfällan ytterligare en gång den här veckan. Runda av med att jag just insåg hur länge sedan jag satte min fot på gymmet, oaktat att det ligger trettio meter från min djävla köksdörr, och dagen kunde ha varit bra mycket bättre.

Missförstå mig inte, det här är inget gnällinlägg. Jag kan sådana, jag var väldigt bra på dem en gång i tiden. Jag är sämre nu, tack och lov: livet har stabiliserats avsevärt sedan dess, vilket har lett till att livets goda går lättare att hitta blåa dagar. Dagen må vara skräp, men i sammanhanget är det en väldig tur att det är söndag.

Hur så?

Det betyder nämligen att en ny vecka börjar imorgon, om sisådär fyra och en halv timme. Vad problem som finns just nu får då antingen skjutas på framtiden eller ses som för evigt förpassade till imperfekt tal. Måndagar suger på sitt eget sätt men erbjuder ändå en total omstart från den gångna veckan, på gott och ont.

Imorgon startar jag om och tar veckan för vad det är. Stadens finaste klubb -- Svartklubben får ursäkta -- kör på fredag, och det som väl då får ses som stadens näst finaste klubb kör på lördag. Dessförinnan kanske jag går ut i det som bör vara en varm torsdagseftermiddag för wakeboardfest i sjön Sjön. Det finns mycket att se fram emot, även om varje dag, varje fest och varje njutning egentligen är en permanent påminnelse om sakers förgängliga natur. Om fyra månader, fyra satans månader, vandrar jag längs floden Clyde i ett helt nytt liv. På tal om omstarter och sådär. Men det tar vi då: ännu har jag inte schappat.

Vädret må vara tråkigt men temperaturen är behaglig. Det får bli en promenad till lämpligt snabbmatshak, följd av en planlös odyssé på fälten mot Odarslövhållet. Musiken får gå i moll tills natten faller, så det känns lämpligt att iklä sig rock och hatt.

Imorgon börjar vi om.

0 kommentar(er).:

 

© Copyright Lucidor Larssons läroverk. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates