Papa Was A Rodeo - The Magnetic Fields, el. "Exodus"

The light reflecting off the mirror ball
Looks like a thousand swirling eyes
They make me think I shouldn't be here at all,
You know, every minute someone dies

What are we doing in this dive bar,
How can you live in a place like thid?
Why don't you just get into my car
And I'll take you away, I'll take that kiss now

Det regnar, nej!: det öser ner. Skåne får en dusch så rejäl som något, och alla allergiker drar en lättnadens suck över förlängd respit på lidandet. Av någon anledning får regn mig just nu att tänka på Kivikstrakten och Österlen, som dock milt förvridits i min hjärna till något som åtminstone delvis liknar Tolkiens Shire. Fråga mig inte hur det gick till; det torde närmast vara ett tecken på att det var alldeles för länge sedan jag utforskade Österlen.

Skåne töms långsamt på studenter som om någon vecka kommer ersättas av familjer i fullpackade kombibilar; politiker med skånsk sommarstuga; och tyskar med en fäbless för Wallander och älgar. Det är lite som att börja äta burkmat med ICA-läsk efter att ha vant sig vid entrecôte med fint rödvin. Säga vad man vill om lundastudenternas hedonistiska helg- och vardagssupande, deras smuggelbärs och deras brist på sammanhängande tal förmåga efter klockan ett på natten, men när man är biten av det är man fast. Att gå ner i aktivitet och ta en sommar i Ystad blir därmed lite som att hugga av en lem du haft mycket nöje av det senaste året.

Det är ändå något speciellt med Lund, även om man skulle ha varit full mer eller mindre hela året. Klubbmiljön är hjärtlig snarare än fientlig och ytterst få är, efter några öl, tveksamma till att initiera kontakt. Fyllediskussionerna rör förvirrade resonemang kring politik och filosofi, jämte de klassiska konstaterandena om ens egna överdrivna fylla och vilka av det motsatta könet som kan tänkas vara "villiga". Ölen kostar en tjuga, och Jägerbombarna alldeles för lite för att garantera ens säkerhet, väl och ve.

Jämför detta med Ystad där det bara finns en klubb (som man dessutom önskar lägga ner), eller Malmö där jag skulle behöva sälja mig på gatan i en vecka för att ha råd med en riktigt lundagrisig utekväll.

Onsdagssupandet på VG:s, torsdagspubarna på Sydskånska, klubben i samma kära nationshus på lördagar, och bakishänget på söndagar var en gudomligt inspirerad rutin som borde tillkomma var och en. Det blir svårt att vänja sig bort med det, och försöka hitta något att fylla tomrummet med. Förra sommaren spenderade jag andra halvan sjuk och sängliggande, och dylik aktivitet kan jag med statistisk sannolikhet inte vänta mig det här året.

Vad i dess ställe?

Nå, jag har en anteckningstavla, pennor och ett flertal alldeles för tomma skrivblock. Det kanske är dags att faktiskt göra något kreativt igen, och spendera Lunds studenters samlade exodus skrivande. Tiden och latheten har inga gränser, och får därmed visa utgången.

0 kommentar(er).:

 

© Copyright Lucidor Larssons läroverk. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates