På din grinn - Organismen & DJ Large feat. Chords

Hänger vid din grind,
funderar på att öppna den,
bara glida in
och kyssa dig på kinden
som om du var Cecilia Lind
Jag hoppas att du ser mig
fastän kärleken är blind

Ur ett historiskt perspektiv känns det ändå lite otippat att jag lyssnar på hip-hop överhuvudtaget. Jag har haft en smått tragikomisk tendens att antingen vara fullt för eller radikalt emot något, och just den här musikgenren vallades aldrig riktigt i min hage, så att säga. Nå, man ska inte vara sämre än att man kan ändra sig; hade jag varit det hade jag varken hamnat på Hultsfred eller Katedralskolan, och rent generellt hade livet då varit betydligt fattigare. Jag ska dock inte sticka under stol med att jag knappast hade tagit hip-hop -- eller egentligen endast väl valda delar av den -- till mig om det inte hade varit för en viss bolmande dryckeskamrat ifrån Sörmland. Jag känner mig nästan tvingad att pracka på honom en fascination för lockiga New Jersey-rockare eller lyriskt skickliga brittiska indierockare i utbyte, men jag undrar om det går utan våld och i nyktert tillstånd.

Men med sömnhypnos, kanske?

Chords, som för övrigt slänger refrängen i På din grinn (som i vilket fall är en svensk re-make av en av hans egna låtar) spelar ikväll på Sydskånska. Han går sannolikt upp på scenen om en tio minuter eller sådär, och jag kan inte låta bli att fortsatt tveka över mitt beslut att inte dra mig till vad som enligt folk som vet tydligen kommer att bli höstens hetaste spelning på Tornavägen. Detta beslut får antagligen härledas till ett smärre wake up-call jag hade i början av veckan när jag insåg att ett överskott på alkohol och ett underskott på sömn kanske inte är det bästa för mig. Med tanke på att jag var ute både i förrgår och igår på speed-dejting respektive jobbarfest känns det alltså motiverat att ha flytt söderut, utom räckhåll för Göstabudssalens lockande basgångar, och bida min tid snarare än att fortsätta plåga ett redan lidande matsmältningssystem.

Herregud, någon borde skjutas för den där meningen. Jag behandlar bisatser som vore dem mitt tjack.

*

Att se Sydskånska förvandlat till fängelsehåla var en underhållande upplevelse, och mer sympatiska fängelsedirektörer än Hr. Maltén är nog svåra att hitta. Seniorskollegiet tycktes dock njuta ypperligt av att få ikläda sig rollen som fångvaktare, något som resonerar trevligt såhär när De Sades verk återutges.

Promenaden hem därifrån efter sittning, fest och efterfest någon gång efter tre på natten var speciell på både ett och två sätt, på ett högst trevligt manér. En sak lyckades dock få mig, trött och med en långsamt avvikande fylla, smått fundersam. Fåglarna sjöng.

Det var december och det var natt och jag gick i en tunn, hyrd munkkåpa och kunde nästan känna hur extremitet efter annan var på väg att ramla av i kylan, men fåglarna sjöng. Jag vet inte om det är mitt överromantiserade litterära sinne snarare än förnuft som talar, men sångfåglar får mig att tänka på sommarkvällar och -morgnar snarare än vinterfenomen. Det hör ihop med gröna kastanjelöv, morgondagg och flädersaft i bersån. Lik förbannat sitter en pippi någonstans i min närhet och kvittrar trotsigt sin melodi över ett frostigt LTH och en sovande stad av synd. Detta brott i vett och etikett muntrar upp mig ytterligare, och jag tänker stilla när jag går förbi Loftet och siktar mot Delfinvägen att det gjorde för ett gott slut på en promenad som ändå var en del utöver det vanliga trots bristen på fyllekebab.

Om du någon gång når ett högre medvetande och lär dig det latinska alfabetet, vinterpippi, och dessutom får för dig att specialisera dig på den skandinaviska språkfloran, så ta emot mitt beröm. Trots allt, behöver vintern egentligen vara kall och ogästvänlig om vi inte låtsas om att den är just det?

Jag kan verkligen inte vara stabil om jag blir så här inspirerad av en himla fågel. Godnatt på er nu, även om jag hoppas att de flesta -- till skillnad från mig -- lever livet på Sydskånska ikväll snarare än att sitta hemma och läsa en fabulerande kryptoromantikers tankar.

0 kommentar(er).:

 

© Copyright Lucidor Larssons läroverk. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates