School's Out - Alice Cooper

Well we got no choice
All the girls and boys
Makin' all that noise
'Cause they found new toys
Well we can't salute ya
Can't find a flag
If that don't suit ya
That's a drag

School's out for summer,
School's out forever
School's been blown to pieces

Givet mitt ambivalenta förhållande till skolinstitutionen så känns det ganska abstrakt att föreställa sig att jag inte skulle återvända, speciellt med tanke på att varje sommarlov tycks ha börjat bli tråkigt någon gång i slutet av juli, på vilket jag åter fått en sorts klåda att återvända och återuppta någon sorts läsande. Åtminstone har det varit så tidigare, men givet den stress, ångest och frustration som har omgärdat allt plugg likt den ruttet söta doften av komockor så tror jag att till och med tre månaders ledighet ska kunna vara konstant trevligt. Tänka sig, med en så stor del av vår vardag brutalt och nog välkommet bortryckt kanske det till och med finns initiativ till att hålla hela sommaren intressant och händelserik! Den förra spenderade jag till stor del med att vila upp mig och samla kraft inför höstterminen, men den här kan jag låta förflyta näst intill hur jag vill då det enda som egentligen väntar till hösten är historia på längden och tvären och [dricka] på volymen och arealen.

Det är över. Vi överlevde examensproven, allihop. Hur sinnessjukt, absintdränkt inbillat känns det? För inte känns det på någon nivå verkligt, och fredagens och lördagens festande lyckades ändå delvis övertyga mig om att det faktiskt var över och att vi inte hade fallit offer för ett sadistiskt skämt som skulle involvera maskerade, kostymklädda agenter från Cardiff som skulle dyka upp och kasta miniräknare på oss med orden "Arbeit Macht Frei".

Men objektivt sett så är det faktiskt över. Riktigt över, äkta över -- semantiken ljuger inte. Det är över och vi klarade det och nu följer en månads direkt och indirekt firande, för även de ögonblick som tillbringas utan sällskap eller ceremoniellt avståndstagande från läxläsning och sista minuten-förberedelser är en tribut till vår nyvunna ledighet och frihet.

Jag skulle kunna infoga något om det trots allt bittra i detta slut, och den oundvikliga konsekvensen att det kommer vara ett adjö till människor som man, medvetet eller omedvetet eller av hela sitt hjärta, älskar. Det sparar jag dock till senare, för nu ska jag istället spendera några veckor med att umgås så mycket jag bara kan med denna stora grupp av platoniska kärleksobjekt och bara njuta.

Lipandet och sentimentaliteten tar vi när vi har haft kul ett tag, för vi överlevde faktiskt.

Nu håller solen på att sjunka bakom kastanjeträden till ljudet av "All Along the Watchtower" live på Monterrey och det är tillräckligt för att locka mig ut på balkongen iallafall.

Det var ett helvete, väntan, men det gick.

/wellington.

0 kommentar(er).:

 

© Copyright Lucidor Larssons läroverk. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates