legyetek jók, ha tudtok - semtex

Az az egy fontos: legyetek jók most,
Már nem kell túl sok a holnaphoz;
Legyetek jók, ha tudtok,
A többi nem számít.

Ungerska, vilket totalt underbart och omotiverat språk. Om inte denna envetna lilla ungrare hade gått i min klass i sju år, och numera i korridoren bredvid, så hade jag antagligen lagt mycket energi på att ignorera det där ugriska språket med de skumma uttalen.

Träffade i vilket fall Kótai idag. På morgonen, från 0900-1100 var det nämligen paneldebatt mellan "Ungdomsförbunden" (detta trots att varken C eller M var närvarande av olika orsaker, och att VPK representerades av en tant i 45-årsåldern) och det fick ju självklart ses. Skulle egentligen ha engelska, men på vägen dit kom Tingbacke och hans långhåriga polare nerrusande från trappan, och han drog sålunda med mig in dit. Rätt meningslös debatt egentligen, huvudsakligen munhuggning mellan Fp och S. Fp vann. Miljöpartisten såg ut som någon sorts ond... typ. Ungefär. Han såg ond ut i vilket fall, men han var rolig. En ganska dålig debattör som pratade. Med. Väldigt. Långa. Pauser mellan orden. Men ibland fick han lite psykbryt och började vifta och skrika, det var desto roligare.

Jimmy uppmanade mig dessutom att ställa frågor (fick fram två, blev ignorerad två gånger) och Enelycke skickade mig ett sms mitt i debatten; "Fler frågor Linus, krossa sossen!". Håhåjaja.

Skoldagen efter det förlöpte som vanligt en stund iallafall. Min mp3 är fortfarande gone and away, huvudsakligen då jag inte letat efter den. Efter en rätt tråkig samhällskunskapslektion så hade jag i vilket fall håla. Trots att dagens meny var fiskgratäng så begav sig hela min klass till matsalen. Alternativ som jag är så gick jag istället till grillen. På vägen dit träffade jag Kótai, denna envetna lilla ungrare, och T'res. T'res var på väg hem för håltimme innan ryskan klockan tre, Fille hade slutat (den djäveln). Så sålunda drog jag med honom på jakt efter lunchställe. Vi slutade vid Pölsemannen på Stortorget, och gick och snackade skit under en längre stund. Sen kamperade vi i deras datasal en stund och såg nazi-associerande videoklipp.

Tack vare att jag valt till ryska så fick jag se till att byta Naturkunskapgrupp. Gustav blev munter av det här, för det ledde till att han inte längre var ensam kille i gruppen.
"Nåja, vi har liten konkurrens iallafall."
Laborationen gick inte jättebra, men det funkade i alla fall till slut. Och efter denna uuunderbara lektion så hade jag en kort rast innan jag skulle ha min första ryskalektion. Hade följe dit med Moa, T'res och Max, och jo, nog är ryska ett häftigt språk. Jag förstod inte ett jota, och efter lektionen kunde jag nog mindre än när jag kom dit, men det kommer bli kul det här!

Efter skolan gick jag först lite med T'res och Moa, och sedan tog Moa tåget. Pratade med T'res en stund innan jag begav mig hemåt.

Ådrog mig ett smärre magont på kvällen av okänd anledning, men ignorerade detta och smällde likväl i mig potatismos och fläskkorv. Detta hjälpte inte min mage, men jag cyklade i vilket fall ner till NP för att träffa Linda och Anna. Anna har färgat håret till nån nyans som får henne att se ut lite som någon death metal-typ. Eller, bara håret, hon själv ser alldeles för snäll ut för det.

Vi styrde i vilket fall stegen mot Backaskolan där de har karateträning. Jag parkerade mig vid ett bord och klottrade i en Metro, och då Anna hade "ont i knäet" så satt vi och pratade. Efter ett tag kom hennes mor också, de är lite lika trots allt.

Rätt mysig lokal i vilket fall, komplett med en högljudd tränare från... söderifrån iallafall. Hade en riktigt trevlig pratstund med Anna med, synd att vi inte träffas så väldigt ofta.

Nåväl, efter att ha letat mig hem i mörkret vid niotiden (i ett område där jag inte hittar till 100%, och utan cykellysen. Lyckat. Och nu orkade jag inte riktigt titta på Midsomer, utan satte mig för att blogga och vara fejk-social på MSN istället.

Jadu Frida... har du skaffat batteri till kameran ännu? Alltid trevligt att prata med dig! ;)

Imorgon onsdag.
Yours truly.
Cheers.

0 kommentar(er).:

 

© Copyright Lucidor Larssons läroverk. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates